Terug naar Projecten

Renovatie en nieuwbouw sportcentrum TU Delft

Plaats: Delft
Opdrachtgever: TU Delft
Architect: Kraaijvanger Architects
Status: In uitvoering

Lokhorst Bouw en Ontwikkeling voert de nieuwbouw en renovatie van sportcentrum TU Delft uit. TU Delft wil een uitnodigend, open sport- en cultuurcomplex, waarin de volledige programmering van sport & cultuur plaats kan vinden. Deze nieuw te realiseren playground zal als hotspot van de campus fungeren. 

De nieuwbouw vormt de verbinding tussen het bestaande sportcentrum en het cultureel centrum. De nieuwbouw van 5100 m2 vormt een multifunctioneel atrium dat bestaat uit een sporthal, 3 sportzalen en aanverwante voorzieningen. Belangrijk onderdeel in het ontwerp van Kraaijvanger architecten is een centrale hal, als onderdeel van de playground. Hier komen sport en cultuur bij elkaar en is het rijke aanbod aan culturele en sportieve activiteiten toegankelijk en zichtbaar.

Huidige sportcentrum

De huidige sportvoorziening van 6.500 m² wordt gerenoveerd. Deze bestaande accommodatie bestaat uit twee sporthallen, een fitnessruimte, twee sportzalen voor diverse vechtsporten, spinning, aerobics, klimmen e.d. een sportcafé, kantoorruimte en nevenruimten. De constructie van het halfronde dak van de sporthal was destijds de grootste houten overspanning in Nederland en heeft monumentale waarde verkregen.

Tijdens de renovatie/ nieuwbouw dienen de primaire processen van zowel het sportcentrum als het cultuurcentrum te allen tijde doorgang te vinden.

Deel dit met anderen:

Gerelateerde projecten

Lokhorst