Terug naar Projecten

CPO De Hallen

Plaats: Bilderdijkkade, Amsterdam
Opdrachtgever: CPO "Knallen voor de Hallen"
Architect: CASA architecten
Status: Gerealiseerd

Naast de oude tramremise in Amsterdam West, genaamd De Hallen zijn aan de Bilderdijkkade vijf zelfbouwkavels op een ‘bestaande’ kelder door de gemeente Amsterdam aangeboden. De kavels zijn door verschillende CPO’s (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkeld. De toekomstige bewoners van de CPO zijn gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen zelfbouwkavel. Lokhorst Bouw en Ontwikkeling realiseert twee zelfbouwkavels.

Zelfbouwkavel B2 is door CPO Knallen voor de Hallen ontwikkeld. Deze CPO bestaat uit tien geheel afgewerkte appartementen met een betonnen casco en HSB-gevels. Binnen de appartementen hebben alle de CPO-leden alle vrijheid gekregen om hun eigen identiteit aan de woning te geven met behulp van de indeling en afwerking. Hiermee is een grote diversiteit ontstaan.   

Alle CPO-kavels worden gelijktijdig uitgevoerd. Lokhorst Bouw en Ontwikkeling is in goed overleg gelijktijdig met twee collegabedrijven de realisatie aan het verzorgen. Naast de technische complexiteit en grote diversiteit tussen de verschillende CPO-kavels is er ook de logistieke complexiteit. In goed overleg met de collega’s wordt er gewerkt op een smalle kade met maximale aandacht voor de omgeving.

 

Deel dit met anderen:

Gerelateerde projecten

Lokhorst