Terug naar Nieuws

Lokhorst bouwt in Hoorn eerste energieneutrale woningen

Op vrijdag 29 juni jl. is de realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van 12 beneden-/bovenwoningen en 20 eengezinswoningen in de Johannes Poststraat en Pater Bleijsstraat in Hoorn. Bijzonder aan dit project is dat deze woningen ’Nul-op-de-meter’ zijn. Voor Intermaris is dit het eerste project met de zogenoemde NOM-woningen.

Op de huidige locatie stonden sterk verouderde huurwoningen uit de jaren 50 die niet meer aan de eisen van deze tijd voldeden. De ontwerpvisie voor de nieuwe woningen aan de Johannes Poststraat – Pater Bleijstraat is ingegeven door de historische context van de omgeving en de 50-er jaren architectuur van de wijk. SUM Architecten heeft dit allereerst samengevat in een beeldkwaliteitsplan. Het ontwerp heeft geresulteerd in nieuwe eengezinswoningen en appartementen met een eigen identiteit, passend in de omgeving. Stijlkenmerken zoals bijzondere metselwerk verbanden, bakgoten met gootklossen en lage kapvormen verwijzen naar de jaren 50 architectuur.

Lokhorst Bouw & Ontwikkeling heeft binnen deze Engineer & Build opgave haar “Nul-op-de-meter concept” geïntegreerd in de woningen. Nul-op-de-meter (NOM) is de term voor een energieleverende woning of gebouw. Er wordt, in het geval van een woning, voldoende energie geproduceerd voor warmte, warm tapwater en het totale verbruik van een gemiddeld gezin in Nederland. Bij een Nul op de meter woning zijn de in- en uitgaande energiestromen van gebouw gebonden energie (ruimteverwarming, -koeling, warm tapwater) en het gebruik van huishoudelijke apparatuur inclusief verlichting op jaarbasis per saldo nul. Onder de standaard klimaatcondities zoals die gelden in Nederland. Meer informatie over onze NOM-woningen kunt u hier nalezen.

De omgevingsvergunning is reeds verstrekt en de bouw is gepland voor begin 2019.

Deel dit met anderen:

Gerelateerde berichten

Uitvoerders Lokhorst professionaliseren

dinsdag 17 mei 2016

Samenvatting Volledig bericht

Uitvoerders Lokhorst professionaliseren

Vorige week was het cursusdag bij Lokhorst Bouw en Ontwikkeling. De bouw digitaliseert, dus de uitvoerders gaan daar ook in […]

sluiten Volledig bericht

Lokhorst