Terug naar Nieuws

Kom donderdag 12 september kennismaken met CrowdBuilding ONE

Samen je woondroom realiseren op Centrumeiland in Amsterdam

Wil jij samen met anderen een duurzaam woongebouw ontwerpen op Centrumeiland in Amsterdam? Sluit je dan aan bij bouwgroep CrowdBuilding ONE, een project in mede-opdrachtgeverschap. Er komen 40 woningen en mogelijkheden voor werken aan huis. Er is inmiddels een voorlopig ontwerp, maar je hebt nog genoeg ruimte om mee te beslissen over de uitstraling, de gemeenschappelijke functies en de woningindeling. Meld je aan via de projectsite en kom naar de informatiebijeenkomst op donderdagavond 12 september. Daarop krijg je informatie over onder meer de diverse woningtypen. 

Samen ontwerpen, onder begeleiding van professionals
CrowdBuilding ONE wordt ontwikkeld in mede-opdrachtgeverschap (MO). Daarbij maak je samen met de groep en onder begeleiding van professionals het gehele ontwerp- en bouwproces door. Hierdoor heb je invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en op de functies die erin komen. Ook zorgt dit ervoor dat je je nieuwe buren al kent voordat je er woont.

Groene terrassen, gezamenlijke tuin, deelauto’s en duurzame energie
De eerste leden van de bouwgroep hebben in ontwerp-workshops al een voorlopig ontwerp gemaakt. Groene terrassen, een gezamenlijke tuin, deelauto’s en deelfietsen, warmtepompen en daken die energie opwekken en regenwater vasthouden … het zijn allemaal belangrijke thema’s die in de ontwerp-workshops voorbij zijn gekomen.

CrowdBuilding ONE: grote variatie aan woningen
Het CrowdBuilding ONE project krijgt woningen die uiteenlopen van formaat XS tot formaat XL. Denk bijvoorbeeld aan een townhouse met een eigen drive-in garage (die naar wens ook omgebouwd kan worden tot woon-/werkruimte) en privé terras. Of denk aan een maisonnette (meerlaags appartement) met een royale vide of toch die derde slaapkamer. Het is niet voor niks dat de samenstelling van de bouwgroep heel divers is, variërend in leeftijd, gezinssamenstelling en beroep.

Informatiebijeenkomst donderdag 12 september
Wil je meer weten over Crowdbuilding ONE en je misschien wel aansluiten? Kom dan donderdagavond 12 september naar de informatiebijeenkomst. De aanvang is 19.00 uur. Je krijgt informatie over onder meer de verschillende woningtypen in het gebouw. Meld je voor deze bijeenkomst aan via de projectsite, dan krijg je vanzelf de locatie door.

Duurzaam wonen in een duurzame stadswijk
Duurzaamheid vormt een belangrijk thema binnen Centrumeiland. Zo krijgt de wijk een autoluw karakter, wordt al het regenwater vastgehouden op de gebouwen of afgevoerd naar groene pleinen, en kunnen alle woningen op Centrumeiland aangesloten worden op een Warmte Koude Opslag (WKO), waarbij warmte diep uit de grond gehaald wordt.

Centrumeiland: stadswijk voor gezinnen, volop in ontwikkeling
Centrumeiland (Amsterdam IJburg) is een stadswijk die volop in ontwikkeling is. De wijk, die erg in trek is bij gezinnen, ligt aan het IJmeer. Toch is de stad niet ver weg: in een halfuur ben je met tram 26 bij Amsterdam Centraal. En met de auto ben je binnen enkele minuten op de A1 of de A10. Voorzieningen in de directe omgeving zijn voormalig stadsstrand Blijburg en broedplaats Lolaland, met restaurant Haas & Popi, plaatselijke organisaties, optredens van artiesten en buurtkoks die maaltijden koken. In het restaurant kun je genieten van seizoensproducten, lokale bieren en duurzaam geproduceerde wijnen. Behalve over het IJmeer kijk je vanuit Lolaland uit over de nieuwe eilanden Centrumeiland en Strandeiland, waar de ontwikkeling in volle gang is.

Deel dit met anderen:

Gerelateerde berichten

Michiel Kievits

Appartementengebouw Wibautstraat Amsterdam

dinsdag 06 december 2016

Samenvatting Volledig bericht

Appartementengebouw Wibautstraat Amsterdam

Op de Hoek van de Wibautstraat en Grensstraat in Amsterdam heeft Lokhorst Bouw en Ontwikkeling in bouwteam met de architect […]

Op de Hoek van de Wibautstraat en Grensstraat in Amsterdam heeft Lokhorst Bouw en Ontwikkeling in bouwteam met de architect en constructeur appartementencomplex. De appartementen worden opgetrokken in kalkzandsteen en breedplaten. De gevel bestaat uit metselwerk in combinatie met aluminium kozijnen.

sluiten Volledig bericht

VMBO-School Noorderlicht Amsterdam

zaterdag 07 januari 2017

Samenvatting Volledig bericht

VMBO-School Noorderlicht Amsterdam

Lokhorst verzorgt de realisatie van een nieuw schoolgebouw voor twee vmbo-scholen (Waterlant en Rosa College) die fuseren onder de naam […]

Lokhorst verzorgt de realisatie van een nieuw schoolgebouw voor twee vmbo-scholen die fuseren onder de naam Noorderlicht.

sluiten Volledig bericht

Oplevering Geert Groote College te Amsterdam

dinsdag 25 maart 2014

Samenvatting Volledig bericht

Oplevering Geert Groote College te Amsterdam

Op 28 februari jl. is het Geert Groote College opgeleverd. Door de uitbreiding en verbouw van het bestaande scholencomplex is […]

sluiten Volledig bericht

Lokhorst