Terug naar Nieuws

Het huis zonder energiekosten staat in Limmen

Een woning zonder energiekosten, dat wil toch iedereen? Deze toekomstmuziek is werkelijkheid geworden. De afgelopen maanden heeft Lokhorst Bouw en Ontwikkeling met passie gebouwd aan de tweeëntwintig ‘Nul Op de Meter’ (NOM) starterswoningen op het voormalige terrein van Ecomel. Het meest duurzame project in de wijde omgeving.

In Limmen stond al 110 jaar de zuivelfabriek ‘Ecomel’. Aan die zuivelproductie kwam echter een einde in de zomer van 2016. De initiatiefnemer De Vereeniging besloot daarom de NOM woningen te ontwikkelen op deze locatie.

Op 28 juni 2018 is hier officieel de eerste woning opgeleverd. De nieuwe bewoner heeft bij zijn duurzame woning een ‘circulair’ cadeau gekregen. Want bij een duurzame woning hoort natuurlijk ook een huisnummer gemaakt van oude koelkasten en kozijnen.

Samen met Triboo is voor de woning een huisnummer geproduceerd voorzien van een tracer. Zodra deze gescand wordt met de telefoon verschijnt een pagina met informatie over het project en de grondstoffen waarvan het nummer is gemaakt.

Zodra het huisnummer moet worden vervangen dan kan deze weer worden teruggebracht. Triboo maakt dan van deze grondstof opnieuw een ander bijzonder product.

Dit is één van de stappen die Lokhorst Bouw en Ontwikkeling onderneemt naar gezonde woningen en een circulaire economie.

Foto gemaakt door: Serge Ligtenberg/WhyVisuals

 

Deel dit met anderen:

Gerelateerde berichten

Polanenstraat Heemskerk

47 woningen Jan van Polanenstraat

maandag 07 maart 2016

Samenvatting Volledig bericht

47 woningen Jan van Polanenstraat

Nieuwbouw van 25 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 22 appartementen in Heemskerk volgens het ‘wens-wonen’-concept van Lokhorst Bouw en Ontwikkeling. […]

Nieuwbouw van 25 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 22 appartementen in Heemskerk. Toekomstige bewoners kunnen zelf bepalen hoe hun woning er uit komt te zien.

sluiten Volledig bericht

De Lariks Beverwijk

maandag 11 juni 2018

Samenvatting Volledig bericht

De Lariks Beverwijk

Lokhorst ontwikkeld en realiseert 34 Nul-op-de-Meter(NOM) woningen. Beverwijk heeft een speciaal plekje in ons hart. Lokhorst heeft er namelijk zíjn […]

Nul-op-de-Meter Woning, Gasloos, Conceptwoning, Style-living,

sluiten Volledig bericht

Motorhuis & Melkfabriek

donderdag 03 maart 2016

Samenvatting Volledig bericht

Motorhuis & Melkfabriek

Nieuwbouw van 38 appartementen, waarvan 24 appartementen in bouwdeel Motorhuis (De Verzetsheld) en 12 appartementen in de Melkfabriek. Daarnaast worden […]

Nieuwbouw van 38 appartementen, waarvan 24 appartementen in bouwdeel Motorhuis (De Verzetsheld) en 12 appartementen in de Melkfabriek

sluiten Volledig bericht

Lokhorst