Terug naar Nieuws

Betrokken Bouwer = Bewuste Bouwer

‘De medewerkers maken het verschil’

Bij Lokhorst Bouw en Ontwikkeling willen we een betrokken bouwer zijn. Betrokken bij onze opdrachtgevers en de opdrachten die wij uitvoeren en betrokken bij onze leefomgeving. Om te laten zien dat Lokhorst deze woorden ook daadwerkelijk in daden omzet, hebben wij ons aangesloten bij Bewuste Bouwers.

“Veel zaken die het platform Bewust Bouwers van belang vindt, brengen we al in de praktijk”, licht directeur Product Dennis Honkoop toe. “Het mooie aan dit initiatief is dat we hierop nu worden beoordeeld door omwonenden van een bouwplaats en onafhankelijke auditors van Bewuste Bouwers. Zo kunnen we de inrichting van onze bouwplaatsen en de communicatie met de omgeving continu verbeteren.”

Communicatie over bouwwerkzaamheden

Lokhorst is zich er van bewust dat bouwwerkzaamheden altijd impact hebben op de leefomgeving. Door goede communicatie wil Lokhorst de omgeving zo goed mogelijk informeren. “Zo vinden we het belangrijk om omwonenden te informeren over de bouwplanning en de mate van hinder die een bepaalde bouwactiviteit met zich meebrengt. Hoe lang zijn we bijvoorbeeld aan het heien, wanneer vindt er een wegafsluiting plaats en hoe is de verkeersomleiding geregeld? Omwonenden weten waar ze aan toe zijn, wat ze wanneer kunnen verwachten en bij wie ze terecht kunnen als ze nog vragen of opmerkingen hebben.”

Verzorgde bouwplaats

Naast communicatie is een verzorgde bouwplaats, waar omwonenden gedurende een lange periode op uitkijken en langs lopen of rijden, net zo belangrijk. Bouwhekken met doeken bakenen het terrein op nette wijze af en voorkomen dat onbevoegden niet zomaar het terrein op kunnen. Daarnaast wordt de totale uitstraling van de bouwplaats bepaald door allerlei aspecten: duidelijke bewegwijzering naar de bouwplaats, een nette bouwkeet en geen loshangende doeken of gescheurde vlaggen .

Medewerkers maken het verschil

De belangrijkste rol ligt bij de bouwmedewerkers zelf. “Zij maken het verschil. We kunnen met elkaar van alles bedenken, maar de projectleider, uitvoerder en bouwvakkers brengen het tot uitvoering. Zij zorgen voor een nette bouwplaats, zij zijn het gezicht tijdens een bouwproject en zij zijn degenen die door omwonenden worden gezien en aangesproken. Aansluiten bij Bewuste Bouwers hen zal hen uitdagen het allerbeste van zichzelf te laten zien, nog meer dan dat ze nu al doen”, besluit Honkoop.

Deel dit met anderen:
Detmar Rehoboth Barneveld

Gerelateerde berichten

Lokhorst bestaat 80 jaar!

vrijdag 24 oktober 2014

Samenvatting Volledig bericht

Lokhorst bestaat 80 jaar!

Dit jaar bestaat Lokhorst 80 jaar! Lokhorst komt voort uit een familiebedrijf met een onberispelijke reputatie. De roots gaan terug […]

sluiten Volledig bericht

Lokhorst